Opis

Z izhodišča na Planini pod Golico nadaljujemo po asfaltirani cesti naravnost. Ob poti opazimo oznako za Kmetijo Betel, kjer nadaljujemo naravnost po makadamski poti, ki nato zavije levo. Pot nato poteka po gozdu, ki se zložno vzpenja. Iz gozda nas pripelje na makadamsko cesto, kjer se usmerimo za nekaj metrov levo, nato pa po poseki nadaljujemo v klanec. Pot nas ponovno pripelje do makadamske ceste, a le za trenutek, kjer se za prvim ovinkom usmerimo ponovno levo. Pot nas pripelje do tovorne žičnice. Od žičnice nadaljujemo v smeri koče na Golici po poti, ki se kar strmo vzpenja skozi vse bolj redek gozd. Po dobri uri hoje pa nas pot pripelje iz gozda na neporaščena pobočja s katerih že pred seboj vidimo kočo. Le malo naprej pa pridemo na razpotje, kjer nadaljujemo levo (desno Struška ter Markljev in Pusti Rovt). Tej v zadnjem delu precej strmi poti sledimo do koče.


Od koče vzpon nadaljujemo proti severu po sprva zložnih nato pa strmih travnatih pobočjih. Po dobrih 20 minutah vzpona strmina popusti in pot zavije levo. Sledi še približno 15 minut hoje po vse bolj razglednem vršnem grebenu Golice.

Z vrha Golice se po vršnem grebenu usmerimo proti Mali Golici. Nekaj trenutkov se pot začne spuščati, nato pa pobočje prečimo pod Krvavko. Pot se ponovno začne spuščati in jo nadaljujemo proti Mali Golici. Z Male Golice se spustimo proti sedlu Suha. Pri spomeniku pot nadaljujemo po makadamski cesti proti Pustemu rovtu. Takoj po Pustem rovtu, predno se prične gozd, se usmerimo levo ob hudourniški strugi v gozd. Pot se spušča ter nas pripelje do makadamske ceste, ki jo prečimo in sledimo oznakam geološke poti, ki nas pripelje do Doma Pristava v Javorniškem rovtu.

Opis razmer

Dopoldne bilo megleno in precej vetrovno. Popoldne se razjasnilo.

Galerija